Små parmesankurver med fyll

Cestini di parmigiano


01.Info

‘Cestini di parmigiano’ eller små kurver med parmesan er en elegant og smakfull måte å servere osten på. Fyll de små kurvene – og bruk fantasien og innholdet i kjøleskapet når du trenger å fylle.

   

8 kurve
secondi

02.Ingredienser

Kurver:
120 g Galbani Parmesan
4 glass med en bunn på ca. 3–4 cm i diameter

Fyll:
1 squash
2 middels store gulrøtter
1 løk
100 g kokt skinke av god kvalitet (parmaskinke kan også brukes)
1 liten potte frisk basilikum
2 ss olivenolje til steking
Salt og nykvernet pepper
Tilbehør: Salat eller brød

03.Tilberedning

Skjær løk, squash og gulrøtter i små terninger, og sauter dem i olivenolje i ca. 20 minutter. Rør en gang imellom, og smak til med salt.

Lag kurvene i en teflonpanne som du varmer opp med bakepapir i bunnen. Ha 1–1½ spiseskje revet parmesan på, og bre det ut som en liten pannekake. Når osten er smeltet (svakt gul og bobler i kanten), løfter du bakepapiret og snur det, så du kan plassere ostepannekaken over et glass som står med bunnen opp. Frigjør osten med en stekespade, og la den kjøle seg ned mens den tar form etter glasset. Etter et par minutter har du den første ostekurven. Gjenta til osten er brukt opp. Bland grønnsakene med skinketerninger og fordel blandingen i kurvene. Pynt med basilikum, og server salat eller grovt brød til.

Tips: Du kan lage flere ostekuver av gangen hvis du lager dem i ovnen på bakepapir. Ovnen skal stå på 170˚, og de skal bake i ca. 5 minutter, til osten er smeltet og lett gyllen. Hvis du ikke rekker å lage alle kurvene før de har blitt kalde, setter du dem i ovnen igjen og varmer dem opp, så kan de igjen brettes over glassene.