Soppkurv med mascarponesaus

Cestino di funghi con salsa al mascarpone


01.Info

Når dagene blir kortere og luften friskere, er det soppfesten som vokser i den fuktige høstskogen. Denne retten er delikat både for øyet og smaksløkene. Sopp er en hyppig brukt ingrediens i det italienske kjøkken – spesielt i fjellområdene.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

1 pakke filodeig
1 ss smeltet smør

Fyll:
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ss smør
250 g blandet sopp (f.eks. brune sjampinjonger, portobello, kantareller og steinsopp)
3/4 dl tørr hvitvin
Salt og pepper
2 ss Galbani Mascarpone
Ev. en dråpe eddik
2 håndfuller bredbladet persille

03.Tilberedning

Sett ovnen på 200 grader.

Filodeig: Plasser fire tekopper på en bakeplate. Brett filodeigplatene ut på bordet, og dekk dem med et fuktig kjøkkenhåndkle så deigen ikke blir tørr. Smelt smøret, og pensle innsidene av koppene og den ene siden av filodeigsplatene. Skjær dem i firkanter som er så store at de går litt utover kanten av koppen når du legger dem ned i koppen. Legg fire stykker filodeig i hver kopp, så de former en stjerne. Trykk litt på sidene, så deigen får koppens form. Bak filokurvene i 3 min. på nest nederste rille i ovnen og i 6 min. på nederste rille. La kurvene kjøle seg ned i koppene.

Fyll:
Finhakk sjalottløk og hvitløk, og fres den i smøret på en panne. Skjær soppene i fire og fres dem også på pannen. Tilsett hvitvin, krydre med salt og pepper og la det småkoke litt. Ta de myke og drenerte soppene av pannen, og hold dem varme. La sausen bli i pannen. Tilsett mascarponen, og smak til med mer salt og pepper og ev. en dråpe eddik. Ha halvparten av den bredbladede persillen i sausen. Ta fire tallerkener, og sett ½ ts mascarpone i midten på hver tallerken (så sklir ikke kurven ved servering). Sett en filodeigskurv på hver tallerken. Fordel soppene i de fire kurvene, og hell litt saus over hver kurv. Pynt også med litt saus og den siste persillen på tallerkenen.