01.Info
Kaken smaker best på selve dagen, men du kan oppbevare den et par dager i aluminiumsfolie.
02.Ingredienser
Ingredienser:
Til kaken:
13 g gjær
150 ml vann
250 g mel, helst italiensk Farina 0
Litt salt
30 g sukker
600 g svarte druer uten stein
4 ss olivenolje
5 stilker frisk rosmarin
40 g druesukker (eller 30 g melis)
Til kremen:
150 g Galbani Mascarpone
150 g Galbani Ricotta
50 g flytende honning
Litt kanel
03.Tilberedning
Kaken:
Deigen lages litt som alminnelig brød. Løs gjæren opp i lunkent vann. Bland mel med salt og sukker i en bolle. Lag et lite hull i midten som du heller gjærblandingen i, mens du rører rundt til deigen er jevn. Elt eigen med hendene i 5–6 min. Still deretter bollen til heving ved siden av radiatoren. Dekk den til med et vått kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse (ca. 1–2 timer). Imens vasker du druene. Pensle en form (ca. 20 x 30 cm) med litt olivenolje. Ta en liten kasserolle og varm olivenoljen opp i 3–4 min. sammen med rosmarinkvistene uten topp. Lag kremen.
Sett ovnen på 175 grader.
Kjevle ut deigen til den er ca. 1 cm tykk, og legg den i formen. Fordel druene utover deigen og stikk dem litt nedi, dryss druesukker på og stenk med rosmarinoljen. Stek kaken i midten av ovnen i 30 min. Gi den 5 min. mer i bunnen av ovnen.
Til kremen:
Pisk alle ingrediensene godt sammen i en skål og la den stå i kjøleskapet til servering.
Kaken kan serveres varm eller kald med kremen til.