01.Info
Denne pastaretten har fått navn etter vulkanen Vesuv i Napoli, på grunn av den sterke smaken.
02.Ingredienser
300 g spagetti
1 hvitløksfedd
1 boks hakkede tomater
1 ss kapers
50 g sorte oliven uten sten
25 g parmesan
4 ss olivenolje
1-2 finhakkede chili uten frø (etter smak)
½ bunt fersk oregano eller 1 ss tørket oregano
Litt salt og nykvernet pepper
03.Tilberedning
Varm oljen i en panne med høye kanter. Skjær hvitløken i tynne skiver og stek den sammen med finhakket chili i et par minutter. Tilsett deretter tomater, kapers, oliven, oregano, salt og pepper. La koke i 20 minutter til du får en tykk tomatsaus. I mellomtiden koker du spagetti al dente. Den blandes med sausen og serveres med revet parmesan, litt salt og nykvernet pepper, og litt fersk oregano på toppen.
Tips: Litt hakket bladpersille på toppen smaker også fantastisk.