01.Info
Denne salaten er et møte mellom spelt fra Toscana og pesto fra Liguria, toppet med lekre små tomater og myk mozzarella. En herlig rett til lune sommerkvelder eller til en piknik.
02.Ingredienser
300 g parboiled spelt
200 g spinat
3 ss grønn pesto
16 cherrytomater
125 g Galbani mozzarella
2 ss ristede pinjekjerner
2 ss små oliven (helst ‘taggiasche’)
4 basilikumtopper til pynt
Grønn pesto:
20 g pinjekjerner
Olje til steking
En knivspiss salt
20 g revet parmesan
¼ bundt basilikum
0,5-0,75 dl jomfruolivenolje
½ fedd hvitløk
1 ts sitronsaft
Dressing:
3 ss olivenolje
Salt
Pepper
3 ss sitronsaft til dressing
03.Tilberedning
Kok spelten etter anvisning på posen og la den kjøle helt av. Vask spinaten imens og anrett på et fat.
Rist pinjekjernene gyllne i litt olje på en panne (de må ikke bli brent) og salt dem mens de kjøler av. Bland alle pesto-ingrediensene i en blender, og kjør pestoen til en jevn masse. Bland ca. halvdelen av pestoen med de avkjølte speltkjernene. Rist de andre pinjekjernene gyllne på pannen, del tomatene i to og skjær mozzarellakulen i 8 båter. Anrett speltkjernene vendt i pesto på spinatsalaten sammen med tomater, mozzarella, oliven og pinjekjerner. Pynt til slutt med friske basilikumblader.
Bland ingrediensene til dressingen, og fordel den over salaten.
Tips:
Oppskriften på pesto gir en større porsjon enn de tre ss. som skal brukes i oppskriften, men resten kan brukes til alt mulig – f.eks. smurt på brød eller til pasta.