01.Info
Ricottaterten smaker fantastisk, og kan settes i kjøleskapet til dagen etter.
02.Ingredienser
1 rull tertedeig
400–500 g babyspinatblader
250 g Galbani Ricotta
50 g nyrevet parmesan
15-20 hakkede soltørkede tomater i olje
4 egg + 1 eggeplomme til pensling
Salt og pepper
Frisk merian eller oregano
03.Tilberedning
Kjevle ut deigen og legg den i en terteform. Prikk den litt med en gaffel. Skjær eventuelt overflødig deig bort, men ta vare på den. Forbak deigen i ovnen i 5–7 minutter på 200°.
Vask spinaten grundig, hell vannet av og tørk den litt i et rent kjøkkenhåndkle. Bland spinaten med ricottaen og resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper og fyll blandingen i formen. Hvis du har litt deig til overs, kan du rulle den ut igjen og skjære noen strimler på cirka 2–3 cm, som brukes til pynt oppå terten.
Til slutt pensles eventuell overflødig deig med eggeplomme, og terten settes i forvarmet ovn på 190° i cirka 40 minutter.
Terten skal kjøles ned før servering. Pynt den med finhakket frisk oregano eller merian.