Stekte tortellini på spyd

Spiedini di tortellini soffritti


01.Info

Tortellini kan bli til en superdelikat og elegant forrett hvis du steker dem og serverer dem med en liten smaksbombe av en saus og f.eks. en minitomatsalat. La gjestene helle sausen over selv ved servering – det bevarer sprøheten og stimulerer både stemningen og samtalen rundt bordet.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

3 buljongterninger til 1½ l vann
36 store tortellinier med skinkefyll

Saus:
2½ dl kremfløte
1 dl melk
100 g Galbani Parmesan
Revet muskatnøtt efter smak
Salt og pepper

1 egg
100 g brødrasp
12 trespyd
Olivenolje

Salat etter eget valg som tilbehør

03.Tilberedning

Kok opp 1½ l vann med buljongterninger, og legg tortellini oppi. Kok dem i 2 min., da de skal være ”al dente”. Hell vannet av, og legg tortelliniene på en tallerken. De må ikke klistre seg til hverandre. Forbered sausen mens tortelliniene kjøler seg ned. Bland kremfløten og melken i en kasserolle, og rør til sausen tykner litt. Ha revet parmesan i kasserollen under omrøring, og smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.

Pisk egg, tilsett litt salt, og vend tortellinien i eggemassen. Paner deretter tortellinien i brødrasp på alle sider, og sett tre tortellinier på hvert trespyd – det skal være litt plass mellom dem. Stek dem på begge sider i 1 min. med litt olivenolje. Når de er sprø på begge sider, tas de av varmen så de får dryppe av seg et kort øyeblikk på en tallerken med et stykke kjøkkenpapir på. Hell sausen i en liten mugge, og server spydene varme på et fat. Gjestene heller selv sausen over spydene når de er servert. Server en liten salat til.