Terte med cherrytomater, ricotta og mozzarella

Torta salata ai pomodorini


01.Info

Lekker sommerterte som kan serveres varm til lunsj, eller sammen med en salat til middagen på terrassen.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

1 tertedeig
2 egg
150 g Galbani Ricotta
1 dl melk
Salt og pepper
200 g cherrytomater, halve eller kvarte avhengig av størrelsen, renset (behold 6 halve til pynt på toppen)
75 g soltørkede tomater skåret i strimler
125 g Galbani Mozzarella skåret i små stykker
150 g svarte oliven uten stein
1 bunt basilikum
50 g Galbani Parmesan
30 g smør

03.Tilberedning

Varm opp ovnen som anvist på deigpakken. Legg tertebunnen i en smurt terteform og prikk små hull i den med en gaffel. Forbak den i ca. 8 min. Imens blander du egg, ricotta og melk godt sammen til en jevn konsistens og smaker til med salt og pepper. Hell halvparten av blandingen over tertedeigen, fordel cherrytomater, soltørkede tomater i strimler, mozzarella, oliven og halvparten av basilikumen i strimler (behold de vakre toppene til pynt). Fordel resten av eggeblandingen over terten og avslutt med revet parmesan. Fordel 6 halve cherrytomater og smøret i små stykker på toppen. Sett terten i ovnen som anvist på tertedeigpakken.

Når terten er ferdig og har kjølt seg litt ned, pynter du med de friske basilikumtoppene og serverer den straks.