01.Info
Ricotta egner seg spesielt godt til desserter, men det finnes mange andre bruksmuligheter for ricotta i det italienske kjøkken. Som hovedingrediens i en terte gir den en helt særegen smak og luftig konsistens.
02.Ingredienser
2 squash
Olivenolje til steking
Salt
125 g røkt bacon i terninger
250 g Galbani Ricotta
5 stilker frisk persille
1 egg
2 ss revet Galbani Parmesan
Pepper
1 ss smør til å smøre en form
1 rull butterdeig/tertedeig
Salat som tilbehør
03.Tilberedning
Skyll begge squashene og skjær endene av. Snitt dem deretter på langs i tynne strimler à la julienne. Ha litt olivenolje i pannen og stek squashstrimlene lett. Dryss dem med salt og legg dem på en kald tallerken til avkjøling. Sprøstek baconterningene på pannen i den samme olivenoljen.
Press ricottaen gjennom en sil, og vend det avkjølte baconet i. Finhakk persillen, og rør den sammen med egg, revet parmesan og pepper. Vend blandingen sammen med ricottaen til den får en jevn konsistens. Smør en terteform og kle den med butterdeigen. Skjær overflødig deig av kanten, eller brett den rundt hvis du ønsker en tykk, sprø skorpe.
Hell ricottablandingen over, og bak terten i ovnen i 30 min. på 180 grader. Server terten med en sprø salat til.
Tips:
Terten er best varm, men restene kan saktens tas vare på og spises kalde til frokost dagen etter.