01.Info
Denne varianten av den klassiske desserten tiramisu har hakket sjokolade mellom lagene og på toppen. Det ser delikat ut og det knaser godt.
02.Ingredienser
4 eggeplommer
4 ss sukker
500 g Galbani Mascarpone
4 eggehviter
250 g mørk sjokolade
3 dl sterk svart kaffe (gjerne en espressotype)
3 ss amaretto (mandellikør) eller marsala
24–36 savoiardi-småkaker (avhenger av ønsket porsjonsstørrelse)
Sitronmelisse til pynt
03.Tilberedning
Ha eggeplommer og sukker i en skål og pisk det til en kremet eggedosis. Vend mascarpone i eggedosisen og rør grundig. Pisk eggehvitene stive og vend dem i kremen, som blir lett og luftig.
Hakk sjokoladen grovt.
Bland kald kaffe og likør i en skål. Dypp småkakene i 1–2 sekunder i kaffeblandingen, så de kan suge litt til seg, men forblir faste. Legg lag av skiftevis 3 småkaker og mascarpone-krem i en form. Begynn med småkaker og avslutt med mascarpone, dryss hakket sjokolade mellom lagene og avslutt med litt på toppen. La desserten stivne i kjøleskapet i et par timer. Pynt med sitronmelisse før servering.