Tiramisu med hakket sjokolade

Tiramisú con pezzetti di cioccolato


01.Info

Denne varianten av den klassiske desserten tiramisu har hakket sjokolade mellom lagene og på toppen. Det ser delikat ut og det knaser godt.

   

4 personer
dolci

02.Ingredienser

4 eggeplommer
4 ss sukker
500 g Galbani Mascarpone
4 eggehviter
250 g mørk sjokolade
3 dl sterk svart kaffe (gjerne en espressotype)
3 ss amaretto (mandellikør) eller marsala
24–36 savoiardi-småkaker (avhenger av ønsket porsjonsstørrelse)
Sitronmelisse til pynt

03.Tilberedning

Ha eggeplommer og sukker i en skål og pisk det til en kremet eggedosis. Vend mascarpone i eggedosisen og rør grundig. Pisk eggehvitene stive og vend dem i kremen, som blir lett og luftig.

Hakk sjokoladen grovt.

Bland kald kaffe og likør i en skål. Dypp småkakene i 1–2 sekunder i kaffeblandingen, så de kan suge litt til seg, men forblir faste. Legg lag av skiftevis 3 småkaker og mascarpone-krem i en form. Begynn med småkaker og avslutt med mascarpone, dryss hakket sjokolade mellom lagene og avslutt med litt på toppen. La desserten stivne i kjøleskapet i et par timer. Pynt med sitronmelisse før servering.