Tiramisú

Tiramisú


01.Info

Det finnes mange oppskrifter på tiramisu, som direkte oversatt betyr “saml meg opp” eller “løft meg opp”. Navnet skriver seg av italienernes tiltro til at en tiramisu kan bringe enhver i godt humør igjen.

   

4 personer
dolci

02.Ingredienser

4 eggeplommer
4 ss sukker
500 g Galbani Mascarpone
3 dl sterk svart kaffe (gjerne en espressotype)
3 ss amaretto (mandellikør) eller marsala
24–36 savoiardi-småkaker (avhenger av ønsket porsjonsstørrelse)
2–4 ss usøtet kakaopulver
Sitronmelisse til pynt

03.Tilberedning

Ha eggeplommer og sukker i en skål og pisk det til en kremet eggedosis. Vend mascarpone i eggedosisen og rør grundig. Bland kald kaffe og likør i en skål. Dypp småkakene i 1–2 sekunder i kaffeblandingen, så de kan suge litt til seg, men forblir faste. Legg lag av vekselvis 3 småkaker og mascarponekrem i enten 2 eller 3 lag i høyden på 4 dessertfat. Begynn med småkaker og avslutt med mascarpone, dryss med kakaopulver og la desserten stivne i kjøleskapet i et par timer. Pynt med sitronmelisse før servering. Porsjonene er store, men eventuelle rester kan saktens settes bort i kjøleskapet til dagen etter.

Tips: Riv eventuelt skallet fra en hel appelsin og bland det i kremen hvis du ønsker en litt friskere krem.

Du kan også piske 4 eggehviter stive og vende dem i kremen, så du får en lettere og luftigere tiramisu.