Toast a la pizzaiola

Toast alla pizzaiola


01.Info

Velg en virkelig god tomatsaus (eller lag din egen av solmodne tomater), så smaker du sommer og varme på brødet ditt.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

8 skiver fullkorns-toastbrød
10 ts olivenolje
1 glass god tomatsaus
200 g italiensk kokt skinke (f. eks. Citterio)
250 g Galbani Mozzarella skåret i små stykker
Pepper
Oregano (frisk eller tørket)

03.Tilberedning

Sett ovnen på 190 grader varmluft (alminnelig ovn på 200 grader).
Legg toastskivene på en bakeplate, ev. kledd med bakepapir. Pensle dem med ca. 1 ts olivenolje hver, legg ca. 1 ½ ss tomatsaus på hver, og fordel deretter skinken og mozzarellaen på brødene.
Krydre med litt nykvernet pepper, noen dråper olivenolje og litt oregano.

Tips:
Denne toppingen kan også brukes på små pizzabunner (med ca. 8 cm i diameter). Da får du små “pizzette” som spises som en aperitiff i Italia!

Sett brødene midt i ovnen i 7–8 minutter, til brødene blir sprø og gylne.