Tomatsalat med mozzarella og bresaola

Caprese leggera


01.Info

En god sommerrett som har fått litt mer substans enn den klassiske caprese tomat/mozzarella-salaten. Bresaolaens salte smak fremhever de andre ingrediensene. Er du enda dristigere, kan du bytte ut bresaolaen med ansjos og kapers. Det salte løfter den søte smaken av tomatene og den melkeaktige mozzarellaen.

   

4 personer
antipasti

02.Ingredienser

3 x 125 g Galbani Mozzarella
½ kg store tomater
5-6 ss olivenolje
200 g bresaola (alternativt ½ ansjos per mozzarella og 50 g kapers)
1 ss tørket oregano
3-4 blader basilikum
Salt og pepper

03.Tilberedning

Vask tomatene grundig og skjær dem på tvers i ca. 1 cm tykke skiver. Skjær mozzarellaen i tilsvarende 1 cm tykke skiver. Anrett på et fat annenhver gang med en skive mozzarella, tomat og bresaola.

Hell olivenolje forsiktig over. Dryss salt, pepper og oregano utover fatet. Hakk den friske basilikumen i grove strimler og fordel dette jevnt over ingrediensene,  eller pynt med hele blader.

Server med ristet brød eller bruschetta og en god hvitvin.