Tomatsuppe med mascarpone

Zuppa di pomodoro con mascarpone


01.Info

Hele året kan du nyte en god tomatsuppe. Men sørg for å velge solmodne tomater med smak (eller hermetiske tomater av god kvalitet), for den har stor betydning for den ferdige suppen.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

4 ss olivenolje
1 løk
2 purreløker
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
2 poteter
1 kilo modne tomater eller eventuelt 3 bokser flådde tomater
140 g konsentert tomatpuré
1 liter grønnsaksbuljong
125 g Galbani Mascarpone
Salt og pepper
Frisk basilikum og oregano
Eventuelt 1 frisk rød chili

03.Tilberedning

Hakk løk, purre og hvitløk, og sauter dem på lav varme i olivenolje til grønnsakene blir myke. Riv gulrøttene og potetene og ha dem i gryten. Sauter videre i 5 minutter. Ha deretter i buljongen og tilsett tomatpuré, tomatene som er skåret i stykker, og eventuelt en finhakket rød chili.

La suppen småkoke i 20 minutter. Ta suppen av varmen og bland den med en stavmikser til den har fått en kremet konsistens. Tilsett mascarpone, litt av gangen. Hvis du ønsker en mindre tung suppe, kan du nøye deg med 50 g mascarpone. Smak til med salt og pepper, basilikum og oregano.

Suppen serveres med lekkert brød til.