Torsk a la pizzaiola

Merluzzo alla pizzaiola


01.Info

Pizzaiola-sausen er en klassiker i det italienske kjøkken. Sausen inneholder noen av de typiske ingrediensene på en pizza, og derfor kaller man den ”pizzaiola”. Kombinasjonen av pizzaiola-saus og fisk er fantastisk.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

3–4 ss extra virgin olivenolje
2 fedd hvitløk
200 g friske cherrytomater
2 ts kapers
12 svarte oliven
Salt og pepper
2 stilker frisk oregano
4 torskefileter
250 g Galbani Mozzarella

03.Tilberedning

Ha olivenoljen i en stor panne, og skjær hvitløken i skiver. Fres hvitløken til den blir gyllen (den må ikke brennes). Tilsett tomater, kapers, oliven, salt, pepper og halvparten av oreganoen, og la det småkoke i 10–20 min. Legg deretter torsken i pannen, og la det hele småkoke i 8–10 min.

Skjær mozzarellaen i skiver, og legg den på fisken. La det deretter stå i 5 min. med lokk på, til mozzarellaen er smeltet. Dryss resten av oreganoen på.

Tips:
I stedet for torsk kan du bruke koteletter. Kotelettene brunes før de blir lagt i sausen, og skal småkoke lenger enn fisken. Vegetarianere kan bruke soyakoteletter.