Trøffelrisotto med ricotta og mascarpone

Risotto al tartufo, ricotta e mascarpone


01.Info

Trøffel og risotto er simpelthen en vidunderlig kombinasjon, og mascarpone og ricotta gjør det hele mykt og rundt.

   

4 personer
primi

02.Ingredienser

1 stor løk
3 ss olivenolje
350 g arborio-ris eller carnaroli
1 dl prosecco eller hvitvin
8–10 dl kokende vann
2 ss Morga-buljong
150 g Galbani Mascarpone
100 g Galbani Ricotta
2 ts trøffelolje
100 g trøffel-tapenade (salsa tartufata)
Bredbladet persille til pynt

03.Tilberedning

Finhakk løken og fres den i olivenoljen i en kasserolle.
Tilsett risen og rør godt rundt. Etter 2 minutter tilsettes hvitvinen/prosecco. La den koke litt inn i ca. 2 minutter, mens du rører rundt. Tilsett buljongen og kokende vann – alltid kun litt av gangen. La den småkoke i 13 minutter, mens du rører i kasserollen. Tilsett mascarpone og la risottoen koke i ytterligere 2 min. Når risen er al dente, tas kasserollen av varmen. Ricotta, trøffelolje og trøffeltapenade røres i, og risottoen serveres straks.

Tips: Risottoen kan også serveres som hovedrett med en god salat til.