Til tiramisu og mye mer
Hovedingrediensen i den tradisjonelle desserten tiramisu er mascarpone. Den kremede konsistensen og delikate søte smaken av kokt melk og brent sukker intensiveres ytterligere i Galbanis utgave, hvor mascarponen gjennomgår en dobbel konsentreringsprosess. Mascarpone inngår i mange retter fra Lombardia og benyttes ofte i stedet for smør for å gi fylde og dybde i risotto.
Konsistensen er mer som en krem enn en ost. Navnet kan stamme fra “mascherpa”, som betyr “avslappet”, men kan også stamme fra uttrykket “más que bueno”, som betyr “bedre enn godt”.
Galbani Mascarpone 250 g
Bruk Galbanis mascarpone som alternativ til fløte i for eksempel sauser. Den er også god blandet med krydder som dip. Bruk også i dressinger, til baking, i pastaretter, og ikke minst til desserter (også andre enn tiramisu). Eller rør litt vaniljepulver og melis i mascarpone og server til kake.
Fakta:
Type: Ferskost
Melk: Kumelk
Land: Italia
Område: Lombardia
Lagring: Ingen
Fett i tørrstoff: 80+
Ingredienser:
Pasteurisert fløte, melk, fløte, surhetsregulerende middel: sitronsyre.
Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 1680 kJ / 408 kcal
Fett: 41,5 g
hvorav mettede fettsyrer: 28,5 g
Karbohydrater: 4 g
hvorav sukkerarter: 3 g
Protein: 4,5 g
Salt: 0,08 g