Paprika


Peperone (paprika) kom til Europa med spanjolene, som tok med seg den fargesprakende grønnsaken fra oppdagelsesreisene sine i Amerika. Peperoni (paprika i flertall) fås i forskjellige former, smaker og farger. Den umodne paprikaen er som regel grønn, og fargen skifter til rød, gul, oransje eller lilla med modningen. Rød paprika er som regel den søteste.

Chilipepper hører også til familien, og varierer fra milde til kruttsterke chilier. På italiensk heter de peperoncini (små chilipeppere). Veronica tok disse bildene på en ferie hjemme i Italia.

I det italienske kjøkken blir paprikaen ofte bakt i ovnen: Skjær paprikaene i to og legg dem med skinnsiden opp på et bakepapir. Grill dem i ovnen i 10–15 minutter på 180 grader til skinnet er svart. Legg dem i en skål og legg folie stramt over. Når paprikaene er avkjølt, er de lette å skrelle. Skjær i strimler og bruk i en salat eller pastarett. Fylt paprika er også en typisk rett, og litt paprika kan også gi smak i en tomatsaus.

Se oppskrifter med denne råvare