Parmesan


Det er mye håndverk involvert i prosessen med å fremstille parmesan. Lagringen spiller en viktig rolle og gir osten den karakteristiske smuldrende konsistensen. Jo lengre osten lagres, desto mer intens blir smaken. I takt med lagringen dannes det små pikante saltkrystaller i osten, og mengden av disse kan gi en pekepinn på hvor lenge den har vært lagret. For å være en ekte parmesan eller Parmigiano-­Reggiano må osten utelukkende produseres av melk fra Emilia-Romagna-regionen. Grana Padano er i familie med parmesan og produ­seres blant annet også i Emilia-Romagna-regionen, men er som regel lagret i kortere tid. Begge ostene kalles imidlertid for parmesan, og du kan også bruke begge deler. Ofte smaker Grana Padano litt mildere enn Parmigiano Reggiano, som har ligget i lengre tid og samlet smak.

 

Galbani nyrevet Parmigiano Reggiano 80 g

Nyrevet parmigiano reggiano i gjenlukkbart beger. Begeret kan settes rett på bordet, og samtidig er det perfekt til å oppbevare resten av osten etter bruk. Dryss over pastaretter og andre varme retter.

Fakta om osten:
Type: Gul ost
Melk: Kumelk
Land: Italia
Område: Reggio Emilia
Fett i tørrstoff: 32+

Ingredienser:
Upasteuriseret kumelk, salt, osteløype

Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 1633 kJ / 392 kcal
Fett: 28 g
hvorav mettede fettsyrer: 19 g
Karbohydrater: 0 g
hvorav sukkerarter: 0 g
Protein: 33 g
Salt: 1,6 g

 

 

Galbani nyrevet Grana Padano 80 g

Nyrevet grana padano i gjenlukkbart beger. Sett begeret på bordet, dryss osten over en varm pastarett og sett begeret med resten av osten i kjøleskapet. Enklere blir det ikke.

Fakta om osten:
Type: Gul ost
Melk: Kumelk
Land: Italia
Område: Lombardia
Fett i tørrstoff: 32+

Ingredienser:
Upasteurisert kumelk, salt, osteløype. Konserveringsmiddel:  Lysozym fra egg

Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 1654 kJ / 398 kcal
Fett: 29 g
hvorav mettede fettsyrer: 18 g
Karbohydrater: 0 g
hvorav sukkerarter: 0 g
Protein: 33 g
Salt: 1,5 g

 

Se oppskrifter med denne råvare