Uunnværlig i det italienske kjøkken
En frisk og delikat smak gjør ricotta til en ideell ingrediens i en lang rekke oppskrifter. Ricotta betyr “kokt to ganger” og kan brukes som en ost med et lavt innhold av fett og kalorier, men med et høyt innhold av proteiner og mineralsalter. Italienerne bruker ricotta som en basisingrediens i alle mulige sammenhenger, men spiser den også som den er med et dryss kaffepulver eller sjokolade.
Galbani Ricotta 250 g
Ricotta består av en masse fine, fuktige og delikate ostekorn, som etter 1–5 dagers lagring samler seg til en hvit ostemasse med en myk og lett grynet konsistens. Ricotta er et produkt som er naturlig rikt på kalsium og fosfor, noe som gjør produktet velegnet som en del av et velbalansert kosthold. Kalsium er viktig for danning og vedlikehold av tenner og knokler. Ricottaens sammensetning egner seg også svært godt til en mager kost, da Ricotta har en naturlig lav fettprosent på kun 13 %. Bruk Ricotta til å bake med, i fyllet i ravioli, i terter, lette dressinger, desserter og mye mer.
Fakta om osten:
Type: Ferskost
Melk: Kumelk
Land: Italia
Område: Lombardia
Fett i tørrstoff: 44+
Ingredienser:
Pasteurisert myse fra melk, fløte, salt, surhetsregulerende middel: sitronsyre, melkesyrekultur
Næringsinnhold pr. 100 g:
Energi: 705 kJ / 169 kcal
Fett: 13 g
hvorav mettede fettsyrer: 9 g
Karbohydrater: 5 g
hvorav sukkerarter: 4 g
Protein: 8 g
Salt: 0,4 g
Se oppskrifter med denne råvare