Timian vokser vilt i Italia, og blir også flittig brukt i det italienske kjøkken. Et par stilker fersk timian gir smak i en putrende gryterett eller i en marinade. Bruk også ferske timianblader på en ferdigbakt terte eller drysset over en salat. Det gleder både smaksløker og øyne.
Navnet kommer fra det greske ordet «thymus», som betyr «mot» – og kanskje badet de romerske soldatene i vann med timian før kamp …?
Timian trives på en solrik flekk og gjerne i le, både i vinduskarmen og på balkongen eller i hagen.
Du kan også tørke timian selv: Pakk timiankvister i åpne pappkjegler og heng dem med hodet vendt nedover på et ventilert og skyggefullt sted. Papiret beskytter mot støv og lys. Etter ca. 3 dager er urtene knusktørre. Oppbevar dem i lufttette beholdere og vent med å knuse/smuldre bladene til de skal brukes.
Se oppskrifter med denne råvare