01.Info
Carne alla genovese er en typisk søndags-”secondo” de dagene hele familien er samlet – en rett alle liker, både voksne og barn.
02.Ingredienser
2–3 fedd hvitløk
1 bunt persille
100 g revet Galbani Parmesan
Salt og pepper
Roastbiff (1 kg)
Olivenolje
3–4 gulrøtter
3 løk
2 stilker bladselleri
2 dl hvitvin
2–3 glass klar grønsaksbuljong
Salat som tilbehør
03.Tilberedning
Hakk hvitløk og persille, og bland det med revet parmesan og salt. Skjær et hull fra begge ender av roastbiffen med en tynn, lang kniv. Stapp blandingen inn i kjøttet med fingrene og stek det i ca. 10 min. på hver side i olivenolje. Kjøttet skal ha farge hele veien rundt. Det hele tar til sammen 30–40 min.
Hakk gulrøtter, løk og bladselleri imens, og ha det i kasserollen når kjøttet har fått farge. Krydre med salt og pepper, og la det småkoke i 10–15 min. Ha deretter i hvitvin og skru varmen helt opp i 5 min. Ha grønnsaksbuljongen i kasserollen når vinen er fordampet. Skru deretter ned varmen og legg lokk på med en liten åpning, så dampen kan slippe ut. Kjøttet skal ha en kjernetemperatur på 58 grader, så roastbiffen er rosa innvendig. Når kjøttet er ferdigstekt, skal det hvile i 20 min.
Hvis sausen er for tynn når kjøttet tas opp av gryten, reduserer du den ytterligere ved å la den stå på lav varme litt lenger. Server kjøttet med litt saus over, og med en salat til.