Kalkun med parmaskinke

Tacchino con prosciutto


01.Info

Denne retten kan gjøre gjester glade og trylle en hverdagsaften til en festlig stund.

   

4 personer
secondi

02.Ingredienser

500 g kalkunbryst
1 dl hvetemel
Olivenolje til steking
60 g parmaskinke (cirka ½ skive til hvert stykke kjøtt)
40 g Galbani Parmesan
1 ts salt
Ruccolasalat til pynt

03.Tilberedning

Skjær kalkunbrystene gjennom på langs og bank dem tynne. Vend skivene i hvetemel og stek dem i olivenolje på en middels varm panne i 1–2 min. på begge sider. Hvetemelet som drysser av kalkunen under steking, kan gjerne blande seg med olivenoljen slik at det dannes litt saus. Når kalkunen er nesten ferdig, legges en skive parmaskinke på hvert kjøttstykke, som stekes i ytterligere 1–2 min. Anrett kjøttet forsiktig på en tallerken med litt saus fra pannen, og dryss parmesanflak og salt på toppen. Pynt retten med litt frisk ruccola.

Tips:
Denne retten smaker også godt med kalve- eller skinkesnitsel. Parmaskinke kan erstattes med kokt skinke med en mildere smak, som barna kanskje liker bedre.